One roepie sir

One roepie sir


Vormgeving


Ontwerper Matthijs Hooghiemstra bedacht een concept voor One Roepie Sir en nam de gehele vormgeving van het boek voor zijn rekening.

One Roepie Sir bestaat uit acht verhalen of indrukken. De puurheid waardoor Jan Hooghiemstra in Nepal werd geraakt moest ook in het boek tot uitdrukking komen. Matthijs Hooghiemstra is hier bijzonder goed in geslaagd door onder andere de originele bindwijze en gebruikte papiersoort.

Er is voor gekozen om de verschillende verhalen op een subtiele manier van elkaar te onderscheiden. Acht in hoogte verschillende katernen maken dat de bovenkant van het binnenwerk trapsgewijs afloopt. Voor ieder verhaal is een kleur gekozen (aardse tinten) waar zowel tekst als foto’s in gedrukt zijn, hierdoor waant de lezer zich helemaal in het verhaal. De spinsels uit Jan zijn gedachten komen regelmatig voorbij en lopen van de pagina.

Door de beeldende verteltrant en de bijzondere vormgeving wordt de lezer meegezogen in een andere wereld en proeft hij het pure Nepalese leven van alledag.

Het boek is gedrukt op 100% gerecycled papier.

Maak verder kennis op: www.matthijshooghiemstra.nl